Skip to content. | Skip to navigation

You are here: Home / Thema events / Himalaya Games Snowworld

Himalaya Games Snowworld

Event description

Nog nooit in de Himalayas geweest? Geen nood. We hebben de Himalaya naar Nederland gebracht. Waan je in de bergen van Nepal, dicht bij huis en beleef onze nieuwste Himalaya Snow Games bij Snowworld Zoetermeer. Avontuur, Spanning, Teambuilding en Fun. Dat zijn de Himalaya games ten top. 

Dit zijn games waar je warm van wordt. Zelfs in de zomer bij temperaturen onder 0. Deze spelen zijn mogelijk in de warme maanden van Nederland, waar de R ver te zoeken is. Een mooi contrast, met natuurlijk mogelijkheid tot Barbecuen op de zonnige terrassen van Snowworld.

De Himalaya games:

Brancard bouwen en slachtoffers over de bergrand verplaatsen.

Leg met je team touwkabels aan om personen naar boven trekken die gewond zijn geraakt in de Himalaya. Eerst maak je een brancard met oude ski’s bamboe en touwen. Dat is alles wat je hebt tijdens deze expeditie. En nu moet je zo snel mogelijk 2 of 3 collega's naar boven zien te krijgen. Welk team kan dit het snelste zonder brokken te maken?

Human bowling van hoogte met band

Ook in de Himalaya is er tijd voor ontspanning op het basis kamp. Daarom spelen we hier het human bowling spel met de band en de kegels. 1 persoon in de band die naar beneden glijd recht op de kegels af. Teamgenoten hebben den bowlingband in de juiste richting gebracht.. STRIKE!?!?

Einsteinrun en elkaar met sneeuwballen hinderen de race te winnen.

Denken, doen en strijd. Van de instructeur krijg je een vraag ingefluisterd. Je gaat terug naar je team en geeft de vraag door, en neemt het antwoord mee terug. Is het antwoord goed, krijg je een blok mee waar mee je kunt stapelen. Bij elk goede antwoord een nieuw blok. En zo stapel je op. De hoogste toren wint. Maar.... tegenstanders mogen proberen vanuit hun eigen gebied, of alleen vanaf de rolband,  jouw toren om te kegelen met sneeuwballen. Hoe kan jij verdedigen. Wint jouw team deze hilarische race?  

Himalaya Snowsurf Rodel race:

Heb jij die mooie berg beklommen en bedwongen, dan wordt je beloond met de afdaling. Met de slee rodel je via een parcours naar beneden. Dit is wel een estafette. Dus beneden aangekomen, geef je de slee door aan de sherpa die daar op je wacht. Deze Sherpa, neemt de slee mee naar boven ; kamp 1 , waar 'sherpa' kamp 1 de slee overneemt en brengt naar kamp 2 voor de 2e sherpa. Die brengt hem weer door naar de top voor de expeditiegenoot die naar beneden mag. Je bent dus in deze game, zowel sherpa als expeditie lid.  

Finale Spel voor Sherpas en expeditieleden

Als finalist, speel je nog 1 kort finalespel met de volgende opdrachten achter elkaar. Per opdracht 2 of 3 deelnemers. Je mag pas starten als de eerste deelnemers met succes de opdracht hebben voltooit.
1. Tangrampuzzel oplossen
2. Touw slingeren met band; 2 personen met het touw in de hand. 1 persoon in de band. Als een soort halve maan raast de band van de heuvel af en weer omhoog, omdat de andere deelnemers het touw vast houden. Onderweg moet de persoon in de band diverse kegels zien op te pikken. Pas als alle kegels binnen zijn mag opdracht 3 van start.
3. Rodel Race of snowscooter race: als laatste der strijders, dalen de finalisten af naar het basiskamp met de rodelsslee, of snowscooter. 
 

  

Programm Example

  • Ontvangst
  • Speluitleg
  • Games
  • Finalespel
  • Prijsuitreiking
  • Barbecue (optioneel)

Duration

2 uur

Location

Snowworld Zoetermeer

Prices starting at

Himalaya Games vanaf 20 personen : € 25,- p.p.

Exclusief evt. toegangsprijs Snowword 

Costs extensions

.

Availability

Mei tm Augustus

Offer request

(Verplicht)
 
 
 
 
(Verplicht)
 
 
(Verplicht)
 
 
(Verplicht)